Pages

Minimalist Extension House Design by SsD Architecture

Minimalist Extension House Design  by SsD Architecture
Minimalist Extension House Design  by SsD Architecture

Minimalist Extension House Design  by SsD Architecture
The upper level has been divided into three separate pavilions, allowing framed views to the surrounding landscape, while the space between the pavilions becomes a roof-garden and a captured bamboo courtyard that both connect and separate the rooms. Features a new second floor, filled with light, above an existing stone ground level as well as a new entry porch, connecting both the new and the original architectures.
[link]

Minimalist Living Room Inteorir Design 3 Color

Minimalist House Design, Minimalist Design, House Design, Modern Minimalist House, Modern House Design


Minimalist Living Room Inteorir Design 3 Color

The modern look is sleek & classic and well decorated. Young professionals tend to love the style because they can easily keep the area clean and easy to host parties. Less furniture, attractive color combination can really make a room magnificent.
[via]

Waldo Fernandez


I'm wrapping up early this week. Thank you for keep coming to Belle Vivir and your always beautiful comments. I'm a fan of seeing something unexpected or whimsical in a room and these sheep used by Waldo Fernandez in Salle de Reception at The Great House at Greystone Estate, are truly original. Enjoy your weekend.

image from Veranda.

Tropical Fans

Have ever seen.....

a palm tree fan...

a pineapple fan....

a tropical fish fan...

or a clamshell fan?

Well now you have.
They can be purchased from Organize.com

Modern Minimalist Villa Design

Modern Minimalist Villa Design


Modern Minimalist Villa Design


Modern Minimalist Villa Design

Coral Glass Bowl on Sale

From now until Saturday, August 29th, save an additional 40% off all clearance items at Dillards. There are a few items that you may love for your tropical home. The prices on the site reflect the discount. This is what I have found:
icon

Coral Glass Bowl sale $50.25 was $125

icon

Rattan-Lidded Jars sale $14.07-$15.67 was $35-$39

icon

Scallop Shell Pillow sale $10.05 was $25

icon

Sand & Shell Decorative Bottles from $3.61

icon

Bamboo Serving Tray sale $30.15 was $75

icon

Bamboo Paper Towel Holder sale $3 was $10

Nature in a room


Little things keep a room as refreshing and close to nature as an inside plant. I prefer big leafy plants, like these two pictures housing Fiddle Leaf Fig plants. How beautiful this plant is?

top picture Peter Dunham, second unknown.

Minimalist Interior Design of Harrison Varma

This residence, which is extremely roomy with 7 bedrooms, 9 bathrooms, a lovely indoor pool, a cinema, gym, 3 reception rooms, underground parking and staff quarters is nestled on its very own private road, more information visit here

Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma
Minimalist Interior Design of Harrison Varma

Beach Dry Erase Board

Summer is just about over. (Sob!) Next week the kiddos head back to school. I absolutely love Summer and it makes me sad to see it ending.
On the bright side, I always use the following couple of weeks as time to reorganize my home. I'm finding that overall, my office needs a lot of help so I'm on the hunt for beach theme organizing products. Today I found this repositionable peel and stick beach dry erase boards (item #16010) on sale for $7.99. I'm going to put it on the wall behind my built in desk.

Tennent + Brown Architects - Turn Point Lodge

Tennent + Brown Architects

Turn Point Lodge


Great Architecture - Choppered in - Tennent + Brown Architects landed their clients lodge softly in Pelourus Sound. The cozy wood fired lofts and separate living pavilion combine in a perfect self sustained retreat. Photovoltaics, rainwater harvesting and solar concious design combine with modern chic and warehouse like solidity of the steel frame construction.

The clients, two French brothers living in Singapore and Shanghai were struck by the outlook and drama of Turn Point.

The block had a designated building site on the southern side overlooking Four Fathoms Bay and in the shade most of the year. Instead the clients were taken by the outlook and drama of a narrow ridge facing northwest overlooking the point and gullies full of Nikau and regenerating broadleaves, up the long reach of the Pelorus Sound.

The challenge of this choice was accessibility. The site was 20m below a precipitous narrow forestry road, which itself was some 2km to the nearest barge landing, and some 50m above the sound. Discussions with David Kepes the selected contractor experienced in working the sounds, focussed on the difficulty and cost of accessing the site for both materials and labour.

It was decided to adopt the strategy of heli-lifting nearly prefinished buildings and subfloor frames to the site to minimise the need for site labour.  

The brief called for a dwelling with separate bedroom /study/bathrooms for each brother and a central living /eating /kitchen space. There was a desire for guest accommodation if affordable. The house would be used once or twice a year, predominantly in summer for the medium term.

The brief suited the heli-lifting strategy suggesting separate buildings of liftable size and weight. The design process thus necessitated an understanding of building mass. This was developed through research with heli-lifting specialists and our engineers. The idea of towers reflected the singular quality of the private spaces and suited the lifting approach. The communal building sits parallel to the water below, and extends out each end providing morning and evening outdoor spaces. These spaces receive sun and shelter from the land and sea breezes, so that the north eastern end is sheltered from the cool morning land breeze running from the south, and vice versa for the blustery afternoon sea breeze. This was created in two halves and winched together once landed on the sub frames.

The occasional use of the buildings and the strong western light and occasional winds, has been responded to with a system of operable and fixed louvers. These louvers, along with cladding of profiled coated aluminium, give the building the appearance of shipping containers and huts sitting on the hillside. The interiors were requested to be white by the clients and the exposed steel work was required for the extreme wind zone and loads exerted during flying.

A great deal of attention was given to the spaces between the buildings with terraces and decking, and retention of existing trees. Electricity is made on demand by a remote diesel generator and photovoltaics, and gas is used for water heating and cooking to minimise electricity loads. Solar hot water was not as suited for the intermittent use, and separate buildings. A biolytix septic tank suited the long periods of no use and rain water is collected from the roofs.



Architect Tennent + Brown Architects
LocationPelourus Sound, marlborough sounds, New Zealand
Project Year 2007
Plans

DKNY fall campaing


Even when I'm a ‘sunny day enthusiast’ I find myself inspired by this DKNY Fall Campaign. Maybe it is because we haven't really had a good deserving summer here in the east-coast or maybe because these clothes are really beautiful. Either way I love this advertisement. How about you? Would you wear one of these outfits?

Fearon Hay Architects - Sandhills Road House

Fearon Hay Architects

Sandhills Road House


Escape to Great Barrier Island - Fearon Hay Architects have taken their minimalist luxury to Medlands once again. Hard to resist Arch Daily's post on this hidden wonder, I'm drawn back to my youth!
Derived from the classic Kiwi tarpaulin for living between two caravans, this three bedroom house has all the subtle finishes and bold clean lines for which Jeff Fearon and Tim Hay are renowned.

Contrasting Fearon Hay's prized Shark Alley house further up Medlands beach, the Sandhills Road House tucks itself into the shelter of the sand dunes to the East. Both wonderfully minimal, Sandhills is more of a traditional retreat, subdued with a calming pallette. Each bedroom has its on shuttered patio and the entire house can be shuttered closed in winter.
Fearon Hay's traditional polished concrete is limited to a hard wearing living/dining area that in summer, thanks to the shelter of the dunes, could easily be left wide open. The two sleeping pavilions are clad in black stained ply and constructed over height with the walls extending to form the railing of the upstairs deck/viewing platform - a short unintrusive deck, from which to soak up the Medlands beach sunrise.



By Nico Saieh, Arch Daily

Located on the Eastern coastline of the Huaraki Gulfs, Great Barrier Island the ‘Great Barrier House’ is a relaxed holiday destination that references traditional notions of bach occupation. Drawing inspiration from the idea of two sheds linked by stretched tarpaulin, the house consists of two habitable areas joined by an expansive floating pavilion. Wide expanses of sliding glass doors & adjustable blinds allow the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating dining & relaxing within the natural surrounds of the property.

Clad in band sawn ply sheet the ‘sheds’ provide a modern take on the use of vernacular building materials. Coupled with the use of permeable metal screens the ability to manipulate outlook and environment from within the ‘sheds’, provides further reference to traditional notions of holiday occupation and response to site. As locations for the bedrooms and bathrooms these built forms offer a sense of refuge from the open pavilion space.

A roof deck upon the Northern ‘shed’, gives outlook and sea views, otherwise restricted by the site location behind the Medlands beach sand dunes and nestled amongst the neighboring properties. Standing upon the roof deck looking South-West towards aging corrugated farm sheds and looking North-East towards the expansive seascape, the Great Barrier House sits comfortably within its environment; offering a private retreat while allowing an occupation that embraces the surrounding landscape and context.




Architect Fearon Hay Architects
Location Great Barrier Island, New Zealand
Constructed Area 250 sqm
Project Year 2007-2008
Photographs Patrick Reynolds
Plans

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Most Reading