Foilage Light by Suppapong Sonsang

Colors: White/Green
Material: Plastic,
Hanging Light Base 2 Meters
Wattage: Max 60 Watt
Product Size: 6.9” x 6.9” x 8.26”
Designer: Suppapong Sonsang
www.missing-pixel.com
Foilage Light by Suppapong Sonsang

The art of Miniature

taner alakusminiature painted

miature artturkish miniature art
Miniature is a Turkish art. They are very finely painted pieces of art with very fine strokes of real gold and natural colors. These master pieces of art are found in old hand-written books. I think they would look great grouped together on a hall way wall or anywhere you'd like. These ones here are painted by Taner Alakus available here.

Jurgen Frank

jurgen frank photographinteriors photograph
Jurgen frank photographjurgen frank photos
jurgen frank photos
The photography of Jurgen frank is incredibly serene. He uses the perfect amount of light giving his photographs a scanty feeling of nostalgia.

Chaircouture: Rosebud Chair

Carved French diminutive bergere, circa 1900 with aqua lacquer. Fabric in "quatrefoil by Alexander Girard. (1954) reissued by Maharam.

www.chaircouture.com
 Chaircouture: Rosebud Chair

Cazu Zegers - Casa Do

Cazu Zegers

Casa Do


"A house hugged between two curved walls, protecting the inhabitants. Engrossed with the magnitude of the Pacific Ocean and the deep vastness of Chile's the Northern coastline." Cazu Zegers has summed up his Chilean Bach well!

Photos by: Carlos Eguiguren




The brief for the project was to design a house that would be a resting place during weekends, holidays, etc. in a condominium with a wide variety of house designs. The architecture of the house is base on creating a shell, a protective womb before the vastness of the sea, allowing inhabitants to contemplate in the warmth of its interior. To this affect, two circles clasp the rectangular floors of the house, cupping them on the Northern and Southern edges.





Gaps in the East and West of the circle let in the views and sun. Light wells are created in the eyelid shaped gaps between the curved walls and the square floors, illuminating the darker areas of the house. On the same axis, the house is split into private and public, with the bedrooms in the northern section and the open planned living in the South. The carpenter has used fitted furniture to divide the open plan floors into public and private spaces.

Extending form this axis to the east is the entrance gangway. This guiding path to the house forms the stem of the poppy bud architectural shape. Upon entering the house on the upper level, you glimpse the ocean and head left along a straight corridor, to the Southern wall. As you curve down the stairs to the kitchen dining area you are confronted with the views out the double height windows to the pacific ocean and have experienced both elements of the house's design.

The staircase to the roof terrace, made of laminated wood is equally charming and a sculptural in itself, allowing access to a very large terrace which is part sheltered by the extended outer walls.

The unique design of this house and the bold architectural style, has provided a wonderful beach side retreat for this Chilean couple. What a place to take in the setting sun.

Plans


Architect: Cazu Zegers
Collaborators: Grupo Aira (Juan Pablo Almarza, Pamela Liddle)
Protect Completed: 2001
Location: Chigualoco, Los Vilos IV Región- Chile
Material: Reinforced concrete
Windows: Anodised aluminium
Cabinetry: Native Cohigüe and Raulí
Constructed area: 275 m2
Plot size: 5000 m2
Photography: Carlos Eguiguren – Cristina Alemparte
Google: Satellite View

via: Cazu Zegers - Grupo Aira

Feldman Architecture - House Ocho

Feldman Architecture

House Ocho

Treading lightly and designed for maximum solar gain, this house by Feldman Architecture blends into its oak grove setting. Hunkered into the hillside, the earth provides a warm embrace for the building while the separate living and sleeping wings forms a courtyard for cozy nights by the fire.



Atop a narrow ridge with old oak groves on either end, the site has steep meadows and commanding views in all directions.
According to Jonathan Feldman, the owners originally envisioned a meandering Spanish-style house. But such a scheme meant either tearing out a large number of the site’s beautiful oaks or placing the house in the middle of the ridge where it would dominate the site. Above all the clients had fallen in love with the land and wanted a house that would enhance, not detract from, the sites natural beauty. At the same time, they wanted a warm, light-filled house, with ample space to accommodate many guests at once.

Their solution: Positioning the house in the hillside below a cluster of stunning trees and dividing the program into a series of grass-covered “pavilions.” Sinking the house into the hillside diminished its visual impact and left the oak grove largely untouched. Pulling apart the building elements not only broke up the house’s overall massing, but enabled light to penetrate three sides of each element. Additionally, the spaces between the elements became usable outdoor rooms.




On top of each pavilion are native grasses and wildflowers, lessening the visual impact even more when viewed from above. Thermal mass from concrete floors and exposed retaining walls hold in the heat and special Low-E glass was specified that would provide maximum insulation without significantly cutting the important solar heat transmission. Sand-blasted form boards created concrete retaining walls with a soft silvery-wood like texture. The house also benefits form radiant heated floors throughout and to take things even further the insulation between rooms is denim from manufacturing waste and the wood flooring is from certified sources.

Built across a single level, the layout affords privacy to the bedrooms, isolated at each end of the build while still close enough to the main living area. The kitchen is given its rightful place as the center of the house and the dining area is set jutting out into the views, flanked by family and living rooms, providing two areas for entertaining.
Across in the far bedroom wing, the bathrooms are centered for economies in plumbing yet still en suite for both bedrooms. Like all rooms of the house (bar bathrooms), these bedrooms soak up the views down the valley.
Rounding out the rooms is a private study loft, up above the kitchen with access back to the rear garden.



Having a south east facing plot has allowed this house to maximize light, warmth and views in one design. And the courtyard fire, no doubt has heard many a story over long summer evenings.

Plan

Architect: Jonathan Feldman AIA, Feldman Architecture, LLP
Project team: Yat Sun Ng & Tom McElroy
Project: Vacation Home / “Family Compound”
Location: Santa Lucia Preserve, Carmel Valley, CA
Completed: September, 2004
House Size: 270 m2
Garage: 50 m2
Lot Size: 49 Acres, of which 47 Acres are protected by an environmental easement
Photos: Paul Dyer

via: Feldman Architecture, LLP


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...