Pages

Stuart Haygarth

Stuart Haygarth makes spectacular Eco-friendly chandeliers. The top one, Tide Chandelier is created from clear and translucent objects, primarily made of plastic. The bottom left one is made entirely of exploded Party Poppers. I think they look fantastic.


Olga Cuttell

Olga Cuttell
Is an artist born in Ufa Russia who has worked for BISAZZA Italian Mosaic Company as a Designer. She makes gorgeous ceramics and drawings. See more here.

Pete Bossley - Heatly house, Bay of Islands




One of my favourite Kiwi baches here. Pete has come up with an island retreat he describes as a base camp for exploring, half way between the wilderness/open waters, and the hustle and bustle of the townhouse.

Located here, extending north, the house takes in easterly views of the smaller islands in the bay and westerly sunsets, on sheltered rear decks.


View Larger Map


As you head down the 8 levels of the house (as each wall between the rooms divides the long structure, there's a couple of stairs) the decks widen as do the overhangs covering them to protect the midday diners. The clear open views out either side of the house are great and the wooden rafters and trussing add detail to the simple lines of the house. Being on an island, the house was prefabricated and shipped in, prompting the use of timber, a staple on mainland New Zealand anyway and befitting of the surrounding cabbage trees and native bush.


So lets walk up the levels of the house:
We start with an open plan living, dining and kitchen, in that order, to save smells wafting, with the BBQ just across the west decks for evening entertaining.
Next, laundry and guest bath, and this is key, a walk up outdoor shower and the main entrance area. Great for de-sanding and washing off your wetsuit (it's still cold swimming, even in the north of NZ) before you enter the house.

Finally, a kinds bunk room with beds in a loft, second bedroom and at the end, master with ensuite, furtherest away and tucked into the bush for privacy. Hidden back from the beach, across the lawn is a sleep-out for guests, and a boat shed (how else do you get there?).


via: Pete Bossley & UME Magazine


Patkau Architects - Shaw House

Patkau Architects

Shaw House

Here's a quick reference to a northern hemisphere version of the Road to Farellones house.

Similarly the pool is built into the second floor, but in this case, the entry is right underneath it. Windows in the bottom of the pool allow light to ripple across the doorway and entrance porch. The galvanised steel, concrete and light timber exterior combines, and no doubt will age, well.


I really like this and the slat covered loft boxes, housing the tall bedroom and study/guest room. There's plenty of room for jumping on the bed, and the fact that they're tall makes up for these rooms being moderate in size. Downstairs, separate living dining and kitchen areas in sequence as you head back from the sunken lounge and views to the harbour (the kitchen is behind a sliding door, seen opened and closed in the shots). Finally, right at the back of the house, as all bachelor pads should, it's got space for the weekday car and the weekend race car (double garage).

As you can well imagine there's some serious reinforcing in the concrete to hold all that water up there, and even more so with Vancouver's stringent earthquake codes. But the house takes in the views and has wide openings despite these constraints. Great.































From their site

Program
A private residence of 285 square metres for a single person. The program includes living spaces, bedroom, study, music room, and a lap pool.

Site
The site is a small waterfront property, 10 metres wide by 47 metres deep, looking across English Bay to the North Shore mountains which dominate the skyline of Vancouver. Required sideyard setbacks result in a plan which is limited to 8 metres in width.

Design
The house is organized with living spaces on grade, private spaces above grade, and music room below grade. The dimensions of the site made it difficult to locate the lap pool on grade while retaining generous living spaces. Consequently, the lap pool is located above grade, along the west side of the house, connected at either end to the terraces off of the bedroom and study.
Within the narrow floor plates spatial expansion is only possible outward over the water and upward through the volume of the house. Small spaces are enlarged with generous ceiling heights, while the fully interiorized dining room rises through the floor above to a clerestory that brings both daylight and light reflected from the lap pool deep into the central area of the plan.

Construction
Vancouver is located in an area of high seismic risk. In this context, with the lap pool located above grade, a robust structure is required that is resistant to significant lateral forces. As a result, the house is constructed almost entirely of reinforced concrete.

Awards
American Institute of Architects National Honor Award 2005
Governor General’s Medal 2004
Record House Selection 2002

via: Patkau Architects, Haeuser & The Slow Home

Missoni


The cutest Poufs. Of course Missoni...at Auto.

And how about these Merimekko baby outfits also at Auto.

Blanc Reed

A more sophisticated
and modern bling ring.







via Creature Comforts.

Steven Randazzo

Photographs are clean and simple but gorgeous.
steven randazzo
Steven RandazzoSteven Randazzo photograph

The new Ann Klein


I love what Isabel Toledo, the new creative director of Ann Klein, is doing. It's truly fantastic. The designs are more sophisticated and young. Above some of her Spring 2007 collection.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Most Reading